top of page

Tábor 2013

Sobota 20. 7. 2013

Ahojky, rodiče a jiné stvůry.

Náš tábor začal kolem deváté hodiny ráno odjezdem z CB Náchod. Cesta byla velice dlouhá ale i zábavná (u některých). Jitka tvrdila, že veze včelí úl, protože se v jednom kuse mluvilo a smálo. Po cestě na naše tábořiště jsme se zastavili na zmrzlině. Já padík a Tomáš jsme skoro celou cestu potřebovali na záchod, takže pro nás dva byla záchrana, když jsme se zastavili na zmrzlině v Jabloném nad orlicí. Tam jsme taky potkali Pardubický dorost. Potom se pokračovalo na tábor. Když jsme dojeli na místo Vlastík vyházel věci z Mikimause a Conecta potom se otočil a vrátil se pro Pardubičáky. A opět přijel s kamarádkami z Pardubic. No a nastalo rozdělení do stanů. Jakmile jsme se usadily ve svých stanech tak nás svolali na program. Bylo za úkol přinést co nejvíc šišek (nejvíc šišek přinesla Káťa V. 322kusů šišek a nejmíň přinesl Tomáš V. 55kusů šišek). Pak jsme se dozvěděli, jak jsme rozdělení do skupinek po 6 lidech –

widláci-vedoucí: Vlastík a Lojza. Účastníci: Aleš B., Michal F., Ester S., Maruška H., David B.a Jakub K.. Junáci-vedoucí: Barča a Helča. Účastníci: Štěpán J., Radka G., Terezka H., Maxim V., Aďa , Martin. Rybouni-vedoucí:Pepa. Účastníci:Marek I., Tomáš V.,Michal H.,Marta P., Jana M. a Líza. DARMOŽROUTI-vedoucí:Ufon. Účastníci: David V., Padík A., Já Káťa, Jakub L., Ivet, Roman..S.O.B.-vedoucí: Jitka. Účastníci:Dominik M., Tomáš CH., Ondra, Kristýna, Dáda, Anička P. Vymýšleli jsme si vlajku a jméno a štít. Pak bylo volno a večeře a zase volno a večerní program a potom šupky do postýlky.A JÁ KÁŤA MÁM NAROZENINY.

Za dorost píše Káťa a Padík.



21.7 2013

Neděle 2. Den

Ráno nás příjemně probudili hraním na kytaru, poté následovala rozcvička soudruha Mádla. Po rozcvičce měl Vlastík chvilku o Petrově víře (Mt 16:15-16). Pak nás čekalo kakao a velký výběr buchet. Chvíli jsme měli volno na osobní hygienu. Až jsme se všichni připravili, následoval tvrdý výcvik. Rozdělili nás do tří skupin. První skupina trénovala boj s mečem pod velením Pepy, druhá trénovala použití štítu s UFOnem a třetí měla přednášku o hlídkování. Po svačině jsme si nabarvili štíty a naučili jsme se používat kopí a obouruční meč. Na obědě nás příjemně překvapil smažák. Po obědě byl polední klid, při kterém jsme si zaskákali na trampolíně, barvili štíty a odpočívali. Při odpoledním programu jsme se učili taktiku skupinového boje a pod velením „UFOna a Pepy“, jsme se pořádně zrubali. Padlo sice pár hádek a pár obvinění, ale nakonec jsme se s tím vypořádali a ukončili jsme to se skórem 1:1. Po malém občerstvení jsme se vrátili a s dobrou taktikou Pepouni rozdrtili UFOuny a ukončili tak trénink skupinového boje. Připravila se kruhová aréna na souboje ve dvou, každý si vylosoval číslo (to aby věděl, s kým bude soupeřit) a pak jsme se začali mydlit. Mezi prvními čtyřmi byli Štěpán, Max, Padík a Jana. Štěpán ve finále porazil Janu a Max si vybojoval třetí místo. K večeři byli rohlíky se šunkou a salámem a k tomu čaj. Po hodině a půl volna jsme se sešli u ohně. Zazpívali jsme si, Pepa nám řekl, kolik bude stát jaké území a UFOn nám kázal o prožití života. Později jsme si povídali ve skupinkách a zabodli naše vlajky. Ostatní měli volno a někteří poslouchali Vlastíka, jak nám čte o rozpadu křesťanství a u toho jedli med. V noci žádný přepadlík nepřepadl a všichni jsme mohli v klidu spát.



22.7 2013

Pondělí 3.den

Brzy ráno, když končila hlídka-asi ve čtyři hodiny- šli kluci kopat latrýny, protože po navrácení z hlídky byli přistiženi Vlastíkem a Lojzou, že prej jsou ve stanu příliš hluční. Slyšeli jsme je skoro všichni.

Ráno, už v čase budíčku, jsme vyběhli na rozcvičku podle čínského mistra Čunčanga, od kterého to okoukal vedoucí Pepúa  ! Štěpán nám zahájil snídani ranní chvilkou ze žalmu 91 pomodlil se a začala snídaně. Pak následoval dopolední program kde se hrály různé hry např. Hu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu…., molekuly, kometa a poté malé občerstvení. Když jsme se nasvačili, našili jsme na své hábity barvu svého týmu a pak jsme šli zachránit ovečky před obry- soutěžili jsme kdo jich zachrání nejvíc. Když byly ovečky v bezpečí byl konečně oběd. Po obědě byl tzv. děda lebeda, který utekl rychle a pak jsme šli do lesa hrát hru. Následovala svačina, chvilka klidu a pak jsme šli na obry, kteří nás ohrožovaly. Když jsme se všichni zdravý vrátili a oslavili vítězství- museli jsme se posilnit malinovkou. A pak byla vodní bitva kde jsme se všichni zlili  kromě Aleše!!  Když jsme se všichni vyřádili čekala nás dobrá večeře- rohlík se sýrem. Následoval program, který byl o lásce k druhému a po programu bylo dobrovolné čtení u ohně. Když nastala večerka –tj. 22:00 hod. zalezli jsme všichni do spacáku kromě hlídky samozřejmě .



23.7. 2013

Úterý 4. den

Ráno, když nás probudili vedoucí zpěvem chval s doprovodem kytary a my se sešli, tak nám vedoucí oznámili, že dnes rozcvička nebude, křižáci zjistili, že tu stavíme tábor, …a co je horší, zastavili nám zásobování a jídlo si dnes budem obstarávat sami. K snídani jsme si ulovili jídlo v lese, ale při tom nás nesměl chytit řezník Pepík, který hlídal salámy, plíseň a tíseň (hlídali sýry) nebo krysa Vasilisa a pták Rosomák (ten měl vajíčka v hnízdě).

Snídaně nakonec byla opravdu bohatá a každý se podílel na pomoci s přípravami. Po snídani jsme s plísní, tísní atd. plnili úkoly a hráli hry. Po této aktivitě nás Vlastík zavolal, že je v bazénku překvapení a oni tam plavali pstruzi na oběd! Kdo chtěl, tak si ho chytil, zabil a vykuchal a ostatním připravil rybu Vlastík nebo si šel opéct brambory na žhavé uhlíky, kde se pekly i ryby. Po zdlouhavém obědu jsme hráli baseball, mafii nebo různé společenské hry.

Ke svačince jsme měli výbornou „bebebuchtu“ se šlehačkou, kterou nám upekly naše KUCHAŘKY a k večeři zbytky z oběda a zeleninu. Večer byl stejný jako včera a předevčírem. 

Hlavní písatel: Ráďa Gavlasová

Služba kroniky: Junáci


Zápis z dorostového deníku ze středy 24. 7. 2013.

Ráno byla velice veliká zima. Poté byla (úžasná) rozcvička se Somálcem a Štimplem, ve stylu Chucka Norrise. Opravdu hodně ale hodně jsme si zaběhali. Snídaně byla dobrá, ale nikdo si nepamatuje, co k ní bylo. Ufon nám řekl, že budeme hrát reálnou fantasy verzi mafie neboli městečka Palerma s vlkodlaky, čarodějnicí, vědmou... Celá hra má být v reálu na několik dní. Po snídani se podle přání asi dvou dorosťáků začal hrát softball (to je ale demokracie). Pak byla svačina a rozdělili jsme se do dvou skupin. Jedna skupina šla hrát do lesa a druhá zůstala u softballu. K obědu jsme měli brokolicovou polévku s houstičkami a kolínka s vepřovým. Při poledním klidu jsme si udělali první soud v rámci naší několikadenní hry mafie. Pár lidí umřelo, vykonali jsme pohřeb a popravu a pak jsme si užívali poledního klidu, který se protáhl do půl čtvrté. Bitvu, kterou jsme měli bojovat, jsme odložili a radši jsme si užívali tepla a vody. K večeři jsme měli, co zbylo od oběda a pár chlebů se šunkou. Po večeři se provedl další soud-tentokrát jsme nikoho nezabili. Program u ohně měl dnes Pepa. Četli jsme si šestou kapitolu z Matouše. Po modlitbách a písničkách začal Vlastík číst knihu o husictví a přitom jsme si opékali chleby a lízali med. Večerka byla (večer).

Rybouni



Zápis z dorostového deníku ze čtvrtka 25 .7 . 2013.

Dnes ráno jsme měli rozcvičku ve vojenském stylu. Dnes také strašně pršelo. (Ale jen pár hodin ráno.) Měly jsme strašně dobrou snídani. (Rohlíky s nutelou.) Po snídani jsme hrály číselnou hru. Po pár hodinách jsme šly ven z jídelny a hrály hru na dobývání a získávání vlajek.

Oběd= nudlová polévka, kuřecí na paprice.

Oběd byl velmi dobrý. (Za to můžeme poděkovat našim super kuchařkám.) Po obědě byl polední klid, kde jsme si odpočinuly a po poledním klidu jsme šli dohrávat hru z konce dopoledne. Hráli jsme až do svačiny. Po svačině jsme šli na orientační běh ten jsme měli až do večeře. Pak byl večerní program. Po programu nám Vlastík četl o upálení mistra Jana Husa a potom jsme šli spát.

(omlouvám se za pravopisné chyby) Děkuji .



26.7 2013 Pá

7. den

Dnešek nezačal rozcvičkou, ale přepadem. Díky hlídce (Markovi a Martě), která nás všechny vzbudila, a varovala před přepadlíky, jsme je pochytaly, ale dalo nám to docela zabrat, trvalo nám to skoro 2 hodiny. Ráno po budíčku jsme zjistili, že nám přepadlíci všude po lese schovali věci (sekačku, kolo,…). Místo rozcvičky jsme hledali všechno, co nám ukradli, za malé věci jsme dostávali 2 body, za lana 5 a za větší věci 10 bodů, které jsme dostávali pro skupinu. Ještě před snídaní Tomáš našel vzkaz, ve kterém bylo, že unesli Helču a Barču. Poté následovala snídaně, kterou uvedla Káťa ranní chvilkou. Po snídani jsme vyrazili hledat Helču a Barču, rozdělili jsme se do skupin (Widláci, Junáci, Rybouni, Darmožrouti a to nejlepší nakonec S O B). Když jsme objevili sídlo křižáků, zjistili, jaké mají zbraně a kolik jich je, tak jsme si vzali zbraně a vyrazili do bitvy. Nakonec jsme je porazili a holky tak osvobodili. A jako zdatní bojovníci jsme se občerstvili přesnídávkou (broskvovou, mangovou a jahodovou). K obědu jsme měli bramborovou kaši a bílou klobásu. Po poledním klidu jsme hráli hru POZOROVÁNÍ Tábora a po svačině jsme si ji vyhodnotili. Po večeři, jsme šli hrát mafii. A když jsme dohráli, všichni jsme Áně popřáli k svátku a k jejím 11 narozeninám. Kuchařky jí připravili vynikající borůvkový dort, který si každý ochutnal. Večerní program jsme zahájili 5ti písničkami měl Pepa a povídal nám o odpouštění. Na chvíli jsme se rozdělili do skupin a povídali si o tom, a nakonec se pomodlili. Vlastík nám zase četl o upálení mistra Jana Husa a šli jsme spát.

Do deníku zapsali S O B.



SOBOTA 27.7.2013

Dnešní den začal opět písničkami. Po budíčku následovala rozcvička, která spočívala v tom,že jsme honili signál křižáků. Ps:to byl vedoucí Ufon. Po krátké ,ale namáhavé rozcvičce následovala bohatá snídaně, kde jsme snědli všechny housky. Následovalo rozdělení do skupin jelikož měl přijel Jan Žižka. Rozdělovali jsme se k vedoucím, kteří měli různá umění a my si měli vybrat ke komu půjdeme. Když už jsme se konečně rozdělili začalo cvičení umění. Co bylo za umění? Tak Helča měla středověký tanec, Barča cvičila s poikami, Lojza měl bojoví tanec a Jitka měla hudbu no a Vlastík měl samozřejmě nejdůležitější práci stavění trůnu neboli stolice. Celé dopoledne pak patřilo cvičení těchto umění. Při poledňáku přišla správa, že Žižka je na cestě a bude mu trvat než přijede jeho koně totiž špatně snášejí horko. Pro velké horko se hrála námi vítaná hra ždímačka, kde se plnili sudy po danou hranici. Následovalo další osvěžení nanuk ke svačině byl též vítaný. A zase byl klid po klidu jsme se sešli na večerní program v lese. Vlastík měl slovíčko o tom,že boha nemáme pařát prosit, ale také mu máme děkovat za to, že dal svého syna za nás na kříž. No a pak konečně přijel vlastně došel Jan Žižka a došel pěšky, protože mu koně lehli do stínu a odmítali jít dál. Pak se předvedlo to co jsme se učili celé poledne to se Žižkovy líbilo. Nakonec Žižku vyprovodilo pár lidí k cestě a on odešel do svého tábora. Dneska byla dokonce i druhá večeře, která přišla vhod. Tenhle den byl dost náročný, ale sem tam se objevila nuda kterou někteří vítali jiní ji naopak překonávali.Večer se zalezlo do spacáků a řeklo se dobrou noc.


Negeděgelege

28.7.13

Raganogo bygylaga rogozcvigičkaga, ogobigihagaligi smege staganygy jagakogo Jegerigichogo. Kege snigidaganigi bygyligi hogouskygy sege sygyregem. Dogobogojogovagaligi smege agaregenugu aga pogotogom smege ugukligizegeligi tagabogor ogod ogodpagadkugu. Pogotogom přigijegeligi rogodigičege aga naga 4 hogodiginygy tagadygy bygylaga nugudaga. Kdygyž ogodjegeligi

Tagak smege zvogolagaligi svogobogodaga!!! psagal:Jaga P.S. učíme se cizí jazyky 



10 Den 29.7.

Dneska jsme měli zajímavou rozcvičku při které jsme zalévaly stromečky zajímavým způsobem , braní vody do pusy .Ke snídani jsme měli dobré buchty od našich rodičů. Dále jsme měli souboje které trvaly přibližně půl hodiny. Pak jsme měli oběd (špagety s mletým masem) někteří si vzali zase čínské hůlky. Po obědě byl soud ale nikoho jsme neodsoudily . Potom byl velice nudně dlouhý odpolední klid , při kterém klid nebyl. A pak byla odpolední hra o důvěře. A do večeře se nic nedělo , (až na ty luxusní lívance co před námi připravovali).



Zápis z dorostového deníku ze dne 30. 7. 2013.

Z večera dne 29. 7. 2013 neustále pršelo. Ráno jsme měli rohlíky se šunkou a s nutelou. Po snídani jsme hrály různé hry až do oběda. K obědu byla brokolicová polévka a pak jsme měli řízky s bramborem. Po obědě jsme měli poledni klid. A po poledním klidu jsme měli bitvu. A po bitvě jsme měli svačinu. Ke svačině jsme měli meloun a půlku banánu. Po svačině jsme měli hru kde jsme měli střílet namalované ptáky air softovými pistolemi. Po hře jsme měli večeři ke večeři jsme měli cuketu v těstu a housky s vajíčkem po večeři jsme měli program.

Omlouvám se za pravopisné chyby děkuji .



31.7 2013

STŘEDA 12. Den

Ráno, jsme začaly aktivně, měli jsme Olympijskou rozcvičku. Následovala snídaně, kterou nám zahájila Radka ranní chvilkou. Když jsme udělali ranní hygienu, šli jsme dostřílet Angry Birds airsoftovou pistolí, Kde se umístili

5. Marek

4. Dáda

3. Olík

2. Ester

1. Šěpán

K svačině jsme si dali broskev a meloun. Postupně jsme se po skupinách zapisovali na různé disciplíny olympiády (Boltův závod, hod kladivem, lehkou, těžkou atletiku a gymnastiku), po obědě jsme zahájili 1. Bystřeckou Olympiádu dorosťáků. Každá disciplína nás překvapila, třeba gymnastika tam bylo úkolem vystřihnout hvězdu, tak nám dali nůžky a papír a stříhalo a tahle to bylo se vším . Jako poslední disciplína dne byla gymnastika 2, ve které byla kláda přivázaná ke stromu a my na ní seděli a dekama jsme se snažili navzájem se schodit, byla legrace beztrestně bouchat do někoho dekou . Po vydatném dni jsme měli výbornou večeři a po osobním volnu večerní program, který měl UFOn. Byl o tom, že když si v práci nebo ve škole připadáme jako outsideři tak by jsme se neměli stydět za to, že jsme boží bojovníci a nemít strach přiznat to z Kol 4,5-6 a po programu jsme šli spát.


13. den 1.8. 2013 Čtvrtek

Probudili jsme se na trochu jiném místě než obvykle, jelikož jsme spali na louce na kopci kousek od tábora. Rozcvička tedy byla taková, že jsme šli nazpátek do tábora. Ke snídani jsme měli rohlíky se strouhaným sýrem a potom jsme dohrávali naše husitské olympijské hry. Pak byl oběd při kterém jsme zjistili že se na nás chystají křižáci. Uviděli jsme je v lesích jak nás pozorují. Takže jsme postavili hradby a na ně hlídky. Když jsme se všichni rozmístili na svá místa, vykoukli z lesů a řítili se přímo k nám! Postavili jsme se vzpříma a začal boj. Byl to krutý a drsný boj proti křižákům (tedy vlastně proti našim rodičům, Trutnovákům, mládežníkům z Náchoda apod. ) Když jsme se všichni dostatečně pomlátili a osvěžili melounem převlékli jsme se do plavek a šli jsme na Carling – vodní klouzačku z plachet. Užívali jsme si to až do večera než se všichni začali zase sjíždět zpátky (kromě Trutnováků –kteří tu pořád oxidovali :-D ). Potom byl program který měla Barča o hrdinství s Bohem . Pak jsme se všichni rozlezli do spacáku a šli spát. 










Featured Posts
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page